Google site aanmelden

Zo meld je jouw nieuwe website aan bij Google: eenvoudige tips voor snelle opname!

Heb je net een gloednieuwe website gelanceerd en wil je dat deze zo snel mogelijk zichtbaar wordt in Google? Geen zorgen! In dit artikel delen we enkele eenvoudige tips om jouw website aan te melden bij Google en ervoor te zorgen dat deze snel wordt opgenomen in de index. Laten we beginnen!

 1. Maak gebruik van de URL toevoegen tool van Google
  Het is vrij recht toe recht aan, je bezoekt, https://www.google.nl/intl/nl/add_url.html. Geeft daar de URL aan in de invoerbalk en klaar is Kees! Het is eerlijk gezegd wel een beetje een archaïsche manier van een website aanmelden in Google. En kan daarom ook langer duren. Wil je sneller opname? Vervolg dan met onderstaande tips voor een rappe opname in de Google index.
 2. Maak een Google Search Console-account aan
  Google Search Console is een gratis tool van Google die je helpt om jouw website beter vindbaar te maken en eventuele problemen te identificeren. Om je website aan te melden bij Google, moet je eerst een Google Search Console-account aanmaken. Ga naar https://search.google.com/search-console en volg de instructies om je website te verifiëren.
 3. Voeg een XML-sitemap toe
  Een XML-sitemap is een bestand dat alle pagina’s van je website bevat, inclusief de structuur en hiërarchie. Het helpt Google om jouw website beter te begrijpen en sneller te indexeren. Je kunt een XML-sitemap maken met behulp van online tools, zoals XML-Sitemaps.com, of met behulp van een plug-in als je een contentmanagementsysteem (CMS) zoals WordPress gebruikt. Nadat je de sitemap hebt gemaakt, dien je deze in bij Google Search Console.
 4. Controleer op fouten en problemen
  Google Search Console biedt nuttige inzichten in eventuele problemen die de indexering van jouw website kunnen vertragen. Controleer regelmatig de secties “Dekking” en “Index” in Google Search Console en los eventuele fouten op. Dit kan bijvoorbeeld gaan om gebroken links, problemen met de sitemap of pagina’s die niet correct zijn geïndexeerd.
 5. Optimaliseer je website voor zoekmachines (SEO)
  Om jouw website snel te laten indexeren door Google, moet je ervoor zorgen dat deze geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Dit betekent dat je relevante zoekwoorden moet gebruiken, zowel in de teksten als in de meta-titels en -beschrijvingen. Zorg er ook voor dat je website een duidelijke navigatiestructuur heeft en dat alle pagina’s toegankelijk zijn voor zowel gebruikers als zoekmachines.
 6. Deel je website op sociale media en andere kanalen
  Het delen van je website op sociale media en andere online platformen kan helpen om sneller geïndexeerd te worden door Google. Deel je nieuwe website op Facebook, Twitter, LinkedIn en andere relevante kanalen om meer bezoekers te trekken en sneller opgemerkt te worden door zoekmachines.
 7. Vraag om backlinks
  Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website. Ze geven zoekmachines een signaal dat jouw website waardevol en betrouwbaar is. Vraag vrienden, familie, partners of collega’s om een link naar jouw website te plaatsen op hun websites, blogs of sociale media-accounts. Dit kan helpen om jouw website sneller te laten indexeren door Google.

Het aanmelden van je nieuwe website bij Google en het zorgen voor een snelle opname in de index hoeft geen ingewikkelde klus te zijn.

Door het volgen van deze eenvoudige stappen, zoals het aanmaken van een Google Search Console-account, het toevoegen van een XML-sitemap, het controleren op fouten en problemen, het optimaliseren van je website voor zoekmachines, het delen van je website op sociale media en het verkrijgen van backlinks, kun je jouw website beter zichtbaar maken voor Google en andere zoekmachines. Hierdoor zul je sneller opgemerkt worden en opgenomen worden in de index.

Het is belangrijk om geduld te hebben en te blijven werken aan het optimaliseren en promoten van jouw website. Hoewel het enige tijd kan duren voordat je website daadwerkelijk hoog scoort in de zoekresultaten, zul je merken dat je inspanningen vruchten afwerpen naarmate je website beter en sneller wordt geïndexeerd.

Tot slot, vergeet niet dat het aanmelden van jouw website bij Google slechts het begin is. Het is cruciaal om je website regelmatig te blijven updaten met nieuwe en relevante inhoud, om zo de interesse van zowel bezoekers als zoekmachines vast te houden. Blijf ook aandacht besteden aan de prestaties van je website via Google Search Console en grijp in wanneer er problemen ontstaan. Zo zorg je ervoor dat jouw website een blijvende, sterke online aanwezigheid heeft en goed vindbaar blijft voor potentiële klanten en bezoekers. Veel succes met het aanmelden van jouw nieuwe website bij Google en het vergroten van je online zichtbaarheid!

Scroll naar boven