Vindbaarheid Google

Wil je graag dat je website beter gevonden wordt in Google, maar weet je niet zo goed hoe je dat moet doen? Geen zorgen! In dit artikel hebben we een aantal eenvoudige en begrijpelijke tips voor je op een rijtje gezet. Deze tips zijn geschreven in Jip en Janneke taal, zodat iedereen ze kan begrijpen en toepassen. Je hoeft geen expert te zijn om je website beter vindbaar te maken. Volg gewoon deze handige tips en je zult zien dat je website beter gevonden wordt in Google. Veel succes!

 1. Kies duidelijke zoekwoorden: Bedenk waar mensen op zoeken als ze jouw website willen vinden. Gebruik deze woorden in je teksten, titels en beschrijvingen.
 2. Maak je titels aantrekkelijk: Geef elke pagina een unieke en duidelijke titel die laat zien waar de pagina over gaat.
 3. Schrijf goede teksten: Zorg voor leesbare en informatieve teksten op je website. Schrijf voor je bezoekers, niet voor de zoekmachine.
 4. Gebruik plaatjes: Voeg mooie plaatjes toe aan je website en geef ze een beschrijving met de juiste zoekwoorden.
 5. Zorg voor een snelle website: Mensen houden niet van lang wachten. Zorg ervoor dat je website snel laadt op zowel computers als mobiele telefoons.
 6. Maak je website mobielvriendelijk: Steeds meer mensen gebruiken hun mobiel om op internet te kijken. Zorg ervoor dat je website er ook goed uitziet op mobiele telefoons en tablets.
 7. Verbind met sociale media: Deel je website op Facebook, Twitter en andere sociale media. Vraag je vrienden om het ook te delen. Zo krijg je meer bezoekers.
 8. Voeg een sitemap toe: Een sitemap is een lijst met alle pagina’s van je website. Dit helpt Google om je website beter te begrijpen.
 9. Gebruik interne linkjes: Verbind verschillende pagina’s van je website met elkaar. Zo kunnen bezoekers makkelijk navigeren en vindt Google ook alle pagina’s.
 10. Maak je website veilig: Zorg ervoor dat je website een slotje heeft (https). Dit geeft bezoekers een veilig gevoel en helpt je website beter vindbaar te worden.
 11. Update je website regelmatig: Voeg nieuwe informatie, artikelen of blogposts toe om je website actueel en interessant te houden voor bezoekers en Google.
 12. Gebruik duidelijke url’s: Zorg dat de webadressen (url’s) van je pagina’s duidelijk en leesbaar zijn. Gebruik zoekwoorden in de url.
 13. Maak een Google Bedrijfsprofiel pagina: Als je een bedrijf hebt, maak dan een gratis Google Bedrijfsprofiel pagina. Zo verschijn je op Google Maps en in lokale zoekresultaten.
 14. Vraag om reviews: Laat tevreden klanten een beoordeling achterlaten op je Google Bedrijfsprofiel pagina. Zo krijg je meer vertrouwen van bezoekers en betere zichtbaarheid op Google.
 15. Gebruik kopjes en lijstjes: Maak je teksten makkelijk leesbaar met kopjes en opsommingen. Dit maakt het voor bezoekers en Google eenvoudiger om je informatie te begrijpen.
 16. Maak unieke en waardevolle inhoud: Zorg dat je inhoud (tekst, foto’s en video’s) echt iets toevoegt en niet hetzelfde is als op andere websites. Google waardeert originele inhoud.
 17. Gebruik video’s: Voeg video’s toe aan je website. Mensen vinden het leuk om naar video’s te kijken en het kan je helpen om hoger in de zoekresultaten te komen.
 18. Vraag andere websites om naar jou te linken: Als andere websites naar jouw website linken, helpt dit Google om te zien dat jouw website belangrijk is. Vraag vrienden, partners of bloggers om een linkje te plaatsen.
 19. Gebruik beschrijvende bestandsnamen: Geef je afbeeldingen en documenten duidelijke bestandsnamen met zoekwoorden erin. Dit helpt Google om beter te begrijpen waar je website over gaat.
 20. Wees geduldig: Het kan even duren voordat je website hoger komt in de zoekresultaten. Blijf je website verbeteren en geef het wat tijd. Succes komt niet van de ene op de andere dag.
 21. Voeg schema.org markup toe: Dit is een manier om je website beter te beschrijven voor Google. Het is een beetje technisch, maar er zijn online tools die je kunnen helpen om het toe te voegen aan je website.

In dit artikel hebben we verschillende eenvoudige en begrijpelijke tips gedeeld om je website beter vindbaar te maken in Google. Met deze tips, geschreven in Jip en Janneke taal, kun je zelf aan de slag om je online zichtbaarheid te vergroten. Onthoud dat je geen expert hoeft te zijn om resultaat te behalen. Door het toepassen van deze tips, stap voor stap, zal je merken dat je website beter gevonden wordt. Blijf ook up-to-date met nieuwe ontwikkelingen en pas je website aan wanneer dat nodig is. Veel succes met het verbeteren van de vindbaarheid van je website!

Scroll naar boven