Vindbaar op Google Maps

Zet jouw bedrijf op de kaart met deze tips voor betere vindbaarheid op Google Maps!

Wil je jouw bedrijf beter vindbaar maken op Google Maps, zodat meer klanten je weten te vinden? Geen zorgen, we zijn er om je te helpen! In dit artikel geven we je een aantal eenvoudige en begrijpelijke tips om de zichtbaarheid van je bedrijf op Google Maps te vergroten. Je hoeft geen expert te zijn om deze tips toe te passen, dus laten we snel beginnen!

  1. Claim je bedrijfsvermelding op Google Mijn Bedrijf: Een van de belangrijkste stappen om je bedrijf beter vindbaar te maken op Google Maps, is het claimen van je bedrijfsvermelding op Google Mijn Bedrijf. Hiermee kun je belangrijke informatie over je bedrijf toevoegen, zoals je adres, openingstijden, telefoonnummer en website. Zorg ervoor dat alle gegevens up-to-date en correct zijn.
  2. Voeg foto’s en een virtuele rondleiding toe: Google Maps-gebruikers houden van visuele informatie. Voeg daarom duidelijke en aantrekkelijke foto’s toe van je bedrijf, zowel van binnen als van buiten. Overweeg ook een virtuele rondleiding toe te voegen, zodat potentiële klanten alvast een kijkje kunnen nemen in je bedrijf.
  3. Verzamel positieve reviews: Positieve recensies zijn een belangrijke factor voor de vindbaarheid van je bedrijf op Google Maps. Vraag tevreden klanten om een review achter te laten op je Google Mijn Bedrijf-pagina. Zorg er wel voor dat je dit op een vriendelijke en niet-opdringerige manier doet.
  4. Gebruik relevante trefwoorden: Net als bij zoekmachineoptimalisatie (SEO) zijn trefwoorden ook belangrijk voor je vindbaarheid op Google Maps. Gebruik relevante trefwoorden in de beschrijving van je bedrijf en zorg ervoor dat deze trefwoorden betrekking hebben op de producten of diensten die je aanbiedt.
  5. Optimaliseer je website voor lokale zoekopdrachten: Zorg ervoor dat je website geoptimaliseerd is voor lokale zoekopdrachten. Vermeld je bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer op je website en zorg ervoor dat deze gegevens consistent zijn met de informatie op je Google Mijn Bedrijf-pagina.
  6. Maak gebruik van lokale linkbuilding: Linkbuilding kan ook helpen om je bedrijf beter vindbaar te maken op Google Maps. Probeer samenwerkingen aan te gaan met lokale partners, zoals buurtverenigingen, brancheorganisaties of andere lokale bedrijven. Plaats links naar elkaars websites om zo de online zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten.
Scroll naar boven